en het eerste drumstel

Bio

Jong geleerd, oud gedaan. Ik geloof dat ik voor het eerst stokken in mijn handen had toen ik 3 was, maar echt trommelen begon vanaf mijn zevende, natuurlijk bij de plaatselijke harmonie, waar ik tegenwoordig de kleinste trommelaartjes les geef en de circel weer rond is. Even voorstellen: Ik ben Rob Puijk, getrouwd met Bea , heb twee zoons, Jeff en Guido. Als ik niet achter de drumset zit maak ik websites . Mijn muzikale voorkeur ligt bij de Jazz, desalniettemin is het spelen in de BXBluesband pure lol en probeer ik er net wat meer of anders mee te doen dan de gemiddelde bluesdrummer (wat ik ook altijd te horen krijg van die blues-puristen...). Ben autodidact, al zit er er wel een jaartje of 2 Fred van Vloten-les bij, waar we meer lulden dan speelden. Maar het was heel gezellig en heb er erg veel van opgestoken.

Bands:

1973-1974 Integration met Hans Lub - gitaar, Klaas Muda - Bas, Jaap Blauwendraat - keyboards

1974-1978 Spectrum met Hans van Oostenbruggen-gitaar, Faas van der Pol- fenderpiano en synthesizers, Hans Lub - gitaar, viool en sax, Klaas Muda, Hugo Heyna, Jan Weijdenbosch - Bas, John van Arnhem-zang (Spectrum begon als coverband, maar switchte al snel naar jazzrock)

1978-1983 Stress met Hans van Oostenbruggen-gitaar, Faas van der Pol, Andre van Dort- fenderpiano en synthesizers, Jan Weijdenbosch-bas, Mathon Gijsbers van Wijk-sax, Andre de Jager-Percussie, Anita-buikdans. Het repertoire van deze band verliep in de 5 jaar dat ze bestond van eigengeschreven Al DiMeola-achtige jazzrock naar in het laatste jaar spierballenrock a la Kansas of Foreigner. De naam Stress pastte daar niet echt bij, gaf een aantal leden erg veel stress zodat ze vertrokken en werd:

1983-1985 Challenger: met Dirk Knijff-zang, Marcel Philippi-gitaar, Rob van Maanen-piano en synthesizer, Jan Weijdenbosch-bas. Ondanks dat het een leuke band was ging mijn hart meer uit naar de jazz en jazzrock, dus ging ik dingen er bij doen.

1985-1993 Exprezzo met Mans Minekus-gitaar, Rob van Maanen-toetsen, Peter Badenbroek en Marten Jeths -bas en later Hans van Oostenbruggen op EWI en dwarsfluit.(leuke eigen latin-achtige muziek, veel optredens) en Fusion Juice met Robert Rook -toetsen, Ray Massengale, Paul Weiling, Yuri Honing en Peter Lieberom achtereenvolgend op sax, Rene Dissel en Branco Perunicic-bas, Marcel Philippi, Dolf Koch en later Herman Onnen op gitaar (goed bandje, veel mee gespeeld, maar wat wil je ook met zulke muzikanten...)

Tussendoor en doorlopend natuurlijk nog van allerlei losvaste dingen zoals het Han Troost kwartet (met Xander Buvelot e.a.), Relite, vast invallen bij Equinox, de sessies van Paul van de Belt, Sjarapova etc., etc.. En natuurlijk de BXBluesband . Kan er mijn ei geweldig kwijt en boven alles is het een geweldige vriendenclub.

Click for my drums
Op het North Sea Jazz Festival 2007 liep ik tegen twee van mijn helden aan. Steve Smith en Mike Stern. Geweldig om daar eens even mee te praten.